Een familiebedrijf en/of een familievermogen brengt kansen én uitdagingen. Om naast persoonlijk ook zakelijk met je familie om te gaan is niet altijd eenvoudig. Als familie wil je in harmonie zijn en blijven, maar hoe pak je dat aan? Met elkaar communiceren geeft rust. Als familie vanuit verbinding met elkaar communiceren is de start voor een goede persoonlijke én zakelijke relatie. Goed nieuws! Verbindend en constructief communiceren met je familie kun je leren. Met behulp van communicatietrainingen, in gesprek gaan over essentiële onderwerpen voor het familiestatuut of individuele communicatiebegeleiding verbeter je de zakelijke familierelatie en creëer je rust in de familie én in het familiebedrijf.

Communicatie als familiewapen

  • De communicatietraining voor ondernemende families. Leer zakelijk met je familieleden communiceren. Ga constructief en verbindend het gesprek aan, ook wanneer het lastig wordt. Voorkom familiegedoe.

Het familiedocument
of familiestatuut

  • Een uniek waardendocument over de persoonlijke én zakelijke kracht van de familie. Waarin het proces het belangrijkst is. Samen ruimte maken voor de essentiële gesprekken. Om rust, duidelijkheid en zakelijke openheid te creëren voor de overdragende én de ontvangende generatie.

Familiebegeleiding
op maat

  • Families zijn uniek en bijzonder. Mijn aanpak ook. Het begeleiden van families is altijd op maat. Van het opzetten en begeleiden van familyboards tot het individueel coachen op het gebied van communicatie. 

Communicatie in het Next Gen programma

  • Als innovatieve bank, vermogensbeheerder of accountant ben je een trouwe partner voor ondernemende families op financieel, fiscaal en juridisch gebied. Voeg communicatie toe aan je programma om families ook op de zachte kant te kunnen ondersteunen. 

Iedereen communiceert.
Het gaat alleen over de manier waarop.
Dat is de kunst. De kunst die communicatie heet.

Over mij

Mijn naam is Lisa Goossens. Als familieadviseur met een specialisatie in strategische communicatie (Msc) train en begeleid ik ondernemende familieleden om verbindend te communiceren. Mijn missie is families vanuit harmonie én met plezier zowel persoonlijk als zakelijk met elkaar te laten communiceren.

Geluk zit hem in verbinding. Met de juiste mensen om je heen. Maar familie kies je niet en het familiebedrijf en/of -vermogen krijg je er (soort van) gratis bij. En hoewel dat lusten met zich meebrengt, kent het ook lasten. Op dat moment wil ik er zijn voor families. Omdat openheid en er samen over praten helpt. Om verwachtingen, behoeften en verlangens van overdragende en ontvangende generatie helder te krijgen. Om verbindingen opnieuw te maken en te behouden.

Mijn voorliefde voor families en familiebedrijven is vroeg ontstaan. Als jongste dochter in een gezin van 4 dochters en opgroeiend in een ondernemende familie was communicatie al jong mijn sterkste kracht. Ik heb mogen ervaren, met ups en downs, hoe het is om op te groeien in een ondernemende familie die openstaat voor open communicatie. En dat gun ik iedere familie.

En dat is waar mijn missie begon. Ik breng rust en harmonie door families te leren met elkaar te communiceren. Met discretie, objectiviteit, empathie en scherp observatievermogen. En vanuit rust sta ik families vol passie bij in hun unieke proces.

families over LiGO