De recap

De afgelopen 5 jaar zijn een rollercoaster geweest. Een fantastische rollercoaster. Ze noemen het ook wel de tropenjaren. De definitie daarvan blijkt “de bijzonder slopende jaren die je als ouders meemaakt met kleine kinderen”. En hoewel ik niet echt van heet weer houd, vind ik deze tropenjaren over het algemeen best wel lekker gaan. 2022 was voor mij een jaar vol reflectie en daar neem ik jullie graag in mee. Dus wil je écht weten wat 2023 mij en wellicht ook jullie gaat brengen, lees dan verder..

2019

Ik werd voor het eerst mama van onze dochter Max. Een fantastische beleving waar ik nog iedere dag intens van geniet. Als je mij vroeger vroeg, wat ik later wilde worden, had ik daarop maar één antwoord: moeder. De mooiste rol in mijn leven en ik ben dankbaar en gelukkig dat ik naast deze rol nog zoveel fantastische andere rollen mag vervullen.  

2020

De sprong in het diepe. Als mama geleerd dat ik vooral voor mezelf moet kiezen. Mijn hart moet volgen, want dat is precies wat ook bij je kleintje werkt. En zo sprong ik dieper dan diep door te starten met Liefde voor Goede communicatie. En zo werd ik binnen een jaar eigenlijk twee keer “mama”. Een jaar vol nieuwe ontdekkingen, heel veel ups en downs en vooral heel erg veel liefde. Voor ons gezin. Voor mijn opdrachtgevers en zeker ook voor het communicatievak. Hoe gaaf is het dat je gewoon van het leukste element in de wereld waar iedereen dagelijks mee geconfronteerd wordt, communicatie dus, je werk kunt maken. Ik vond het heel erg pittig om te gaan ondernemen, mezelf tegen te komen, onzeker te zijn, maar heb ook zoveel over mezelf geleerd, fantastische mensen leren kennen en gave opdrachten mogen draaien. Een tweede rol, die ik perfect kan aansluiten op mijn moederrol en waar ik iedere dag heel veel plezier aan beleef en voldoening uit voel.  

2021

Onze zoon Ole wordt geboren en alle clichés blijken nog steeds waar. Onze supervrolijke vent maakt ons leven nog veel mooier. Ik bouw verder aan Liefde voor goede communicatie. Ik bouw verder aan mooie contacten. Ik bouw verder aan mijn dromen. En ik bouw verder aan mezelf. Als moeder. Als mens. Als ondernemer. Als dromer. Als vriendin. Als mezelf.
De onzekerheden van het eerste jaar ondernemen zijn voorbij en het wordt tijd om echt goed te kijken waar mijn kwaliteiten liggen en waar ik het verschil kan en wil maken.

2022

Een jaar waarin ik besluit alles te gaan ontdekken en verschillende soorten klussen aan te nemen om te besluiten welke kant ik met Liefde voor goede communicatie op wil. Wat geeft me energie. Waar kan ik impact maken. Ik ga samenwerkingen aan. Ik neem nieuwe opdrachten aan. Ik doe het gewoon en zie wel hoe het uitpakt.

Ik ontwikkel een communicatietraining. Vanuit mijn liefde voor communicatie en de noodzaak die ik zie in de maatschappij én de zakelijke markt. Verbindende communicatie. Omdat je met communicatie kunt raken én dan het verschil maakt. Een training waarvan ik geloof dat iedereen er baat bij heeft hem te mogen volgen, omdat communicatie een soft skill is die je kunt ontwikkelen en waar je zoveel mee kunt bereiken.

En ik bouw af. Bewust. Heel bewust doe ik echt een stapje terug. Een jaar vol reflectie. Een jaar vol dankbaarheid en positiviteit. De laatste maanden doe ik rustig aan, want er staat iets fantastisch te wachten in het nieuwe jaar.

2023

Part 1.
Op dit moment rustig aan met een buik vol van liefde. En hopelijk zijn dat heel snel vier paar armen vol met liefde. Want hoe wij in 2019 samen voor het eerst ouders worden, krijgen we er nu met zijn viertjes een baby’tje bij. Nog even en wij zijn een gezin van vijf…

Part 2.
En dan.. zien jullie mij zeker weer terug. Om met nóg meer liefde verder te bouwen aan Liefde voor goede communicatie. Ik weet waar ik de aankomende jaren op wil focussen, dus daar gaan jullie zeker meer over horen. Een korte en krachtige samenvatting voor waar ik naartoe beweeg met mijn prachtige bedrijf in drie pijlers.

  1. Communicatietraining: verbindende communicatie
    Ja. Ik ga het doen. In 2023 gaat de uitrol beginnen. Hoe spannend ik het ook vind, we zetten door. Het is zo gaaf om te doen en de reacties uit de huidige trainingen zijn zo overweldigend enthousiast geweest. 2023 is het jaar dat mijn communicatietrainingen aangeboden gaan worden en ik hopelijk nóg meer mensen mag inspireren om hun communicatie in te zetten voor mooiere relaties en dus een mooiere wereld.


  2. Strategische communicatie
    Waar mijn hart sneller van gaat kloppen, dit blijf ik doen, want het is een combinatie van mijn kernkwaliteiten. Onderzoeken, voelen en impact maken. Echt impact maken voor een merk. Een merk bouwen vanuit de juiste intentie. Kijken naar wat de doelgroep en de wereld nodig heeft.


  3. Schrijven voor familiebedrijven
    Een tak waar ik dit jaar al hard aan gewerkt heb: het schrijven van familiestatuten. Vanuit mijn hart en een grote intrinsieke motivatie heb ik al meerdere families en generaties uit familiebedrijven mogen ondersteunen met het opstellen van het familiestatuut. Een familiedocument met normen en waarden, afspraken en toekomstbeelden dat de basis is voor het familiebedrijf. Een document dat historisch en waardevol is voor de huidige en volgende generaties, maar vooral het proces en de gesprekken die naar het document leiden zijn fantastisch. Het schrijven van een emotioneel beladen document vol levenswaarheden van een familie is een van de mooiste dingen die je met communicatie kunt doen. Een tak waarover ik minder uitgesproken ben, omdat het een intiem proces is van een familie, maar waar ik zeker vol energie en liefde op verder ga bouwen.

Kortom.

Zo dankbaar dat er nog zoveel mooie ideeën zijn. En zeker ook dat ik mezelf, mijn opdrachtgevers en mijn netwerk mij de rust gunnen om dit op mijn tempo te doen. 2023 wordt wederom MIJN jaar. Een jaar vol liefde, vol bouwen, vol genegenheid en vol plezier.
Ik heb er zin in!

ps. Heb jij trouwplannen en volgend jaar een BABS nodig? Dat staat ook nog op mijn wishlist! Oftewel I’ll be back, maar nu eerst even heerlijk vrij wezen op mijn blauwe of roze wolk! 😉